Emma napja van. | 2024.04.19

Politikusok mellett sztárok egész sora támogatja Hillary Clinton elnökjelöltségét

2016-06-12 09:59:00

 

Miután Barack Obama amerikai elnök Hillary Clinton mellé állt a demokraták elnökjelöltségéért folyó harcban, hírességek egész sora hozta nyilvánosságra, hogy ő is Clintont támogatja. 

 

    A hollywoodi művészvilág tekintélyes szereplői álltak ki Hillary Clinton elnökjelöltsége mellett. George Clooney-tól Katy Perryig sokan nyilatkoztak meg, és biztosították támogatásukról a demokraták várható elnökjelöltjét. 
    A Clinton elnökjelöltségét támogatók között van Amy Schumer színésznő, aki már áprilisban szelfit készített Clintonnal, s már akkor kiállt a volt külügyminiszter mellett. Julianne Moore, Oscar-díjas amerikai-skót színésznő szintén már a New York-i előválasztások előtt tudatta Twitter-üzenetében, hogy Hillary Clinton támogatója, s ezt pénteken ismét megerősítette. 
    Kerry Washington, Lena Dunham, George Clooney szintén a volt külügyminiszter híve, George Clooney és felesége, az ismert emberi jogi ügyvédnő, Amal Alamunddin, korábban adománygyűjtő vacsorákat is szervezett Kaliforniában Clintonnak. A művészvilágból Robert De Niro, Beyoncé, Katy Perry, Salma Hayek nyilvánította ki, hogy Clinton mellett áll. Salma Hayek már tavaly októberben a "spanyol ajkúak Clintonért" nevű civil szerveződés mellé szegődött.     A volt külügyminiszternek és várható elnökjelöltnek a sportvilágban is neves támogatói vannak: például Magic Johnson, a híres amerikai kosárlabdázó.