Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szexuális erőszak miatt húsz év fegyházra ítéltek egy férfit Győrben

2016-06-09 19:02:00

 Ténylegesen húsz év fegyházbüntetésre ítélte másodfokon a Győri Törvényszék azt a 30 éves férfit, aki szabadulása után megerőszakolt egy fiatalkorú lányt Győrben tavaly januárban. A csütörtöki döntéssel a törvényszék helyben hagyta az első fokon eljáró Győri Járásbíróság korábbi határozatát - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t.

    Az ítélet jogerős, a férfi legkorábban 2035. január 3-án szabadulhat.
    Máté Kinga elmondta, hogy a bíróság mindezek mellett öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a többszörösen büntetett előéletű férfit.
    Ismertetése szerint a vádlott, M. B. 2015. január 3-án szabadult a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből, ahol korábban elkövetett személy elleni erőszakos bűncselekményei miatt töltötte szabadságvesztését. Győrbe utazott, ahonnan nem a Somogy megyében élő családjához ment, hanem kést, gumikesztyűt és óvszert vásárolt, majd egy társasház liftjében megtámadt egy fiatalkorú lányt. A sértettnek sikerült elmenekülnie. Aznap este az egyik helyi autóbuszról leszállva követni kezdett egy másik fiatalkorú lányt, akit egy elhagyatottabb területen megerőszakolt.
    A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, miután a lány segítséget hívott.
    Máté Kinga elmondta, hogy a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság eljárását szabályosnak ítélte, valamennyi releváns bizonyítékot beszerzett és a bizonyítékokat is helyesen értékelte.