Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ohióban a kormányzó engedélyezte a marihuána ovosi célokra történő használatát

2016-06-09 17:28:00

 John Kasich, Ohió állam republikánus kormányzója, volt elnökjelölt-aspiráns csütörtökön aláírta azt a törvényt, amely legalizálja a marihuána orvosi alkalmazását.

    A törvény aláírása azonban nem jelenti azt, hogy a betegek máris  elmehetnének a a patikába, hogy a receptre felírt marihuánát kiválthassák. A törvény ugyanis előírja a többi között azt is, hogy milyen lépéseket kötelező megtenni, mielőtt az orvosi célokra használandó marihuána-program életbe léphet. Ennek megvalósítása valószínűleg két esztendőt vesz igénybe.         A törvény értelmében csakis bizonyos krónikus betegségek esetében lehet  a könnyű drognak számító marihuánát használni, inhalálás formájában. Kilencven napon belül kijelölik azokat a gyógyszertárakat, ahol forgalmazni lehet majd,  csakis engedéllyel rendelkezők termeszthetik és külön bizottság bírálja el majd, hogy kinek írhatja fel az orvos. Változatanul tiltott marad ugyanis a marihuána cigaretták szívása és a növény otthoni termesztése, valamint engedély nélküli forgalmazása.        Ezzel a döntéssel Ohió lett az Egyesült Államok huszonhatodik szövetségi állama, ahol engedélyezik a marihuána orvosi felhasználását.
    Legutóbb áprilisban a déli Georgiában lett legális az orvosi marihuána,  de korábban engedélyezték a többi között például Alaszkában és Hawaiin, Maine államban, Massachusettsben, Arkansas államban, Connecticutban, Delaware-ben,  Marylandben, Pennsylvniában, Coloradóban, Texasban is.