Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ötnaposra bővült a szolnoki Tiszavirág Fesztivál

2016-06-09 17:01:00

Koncertek, filmvetítések, kézműves vásár, hajótúrá várják a látogatókat június 14-től 18-ig Szolnokon, a 11. Tiszavirág Fesztiválon.

    Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a több tízezres látogatottságú, ingyenes rendezvény az elmúlt években országos hírűvé vált.
    A Tisza-parti sétány varázslatos hangulata, a kérészek násztánca és az utcai fesztivál színes kavalkádja olyan elegyet alkot, amelyet máshol lehetetlen átélni - tette hozzá a polgármester, kiemelve: a fesztivál 2015-ben elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke kitüntető címet.     Kovács Ákos fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a Tisza Szálló mögötti kikötőkből induló hajós túrákon megcsodálható lesz a tiszavirágzás, a kerékpárosokat pedig őrzött tárolókkal várják.     A rendezvényen fellép a balkáni és karibi ritmusokat játszó Kimbala, Franciaországból érkezik Anastasia, valamint a Karpatt, koncertet ad a svájci Skarbonari a folk, a reggae és a pop határmezsgyéjéről, a berlini Budzillus, valamint az Eleanora Swing Band. Koncertet ad több szolnoki együttes, köztük az Inmates, az Anyám és Nyulam zenekar vagy a Smart Jazz. A fesztiválon hallhatják a látogatók a szolnoki zeneiskola big bandjét, valamint ütőegyüttesét.     A fellépők teljes listája a www.tiszaviragfesztival.hu oldalon érhető el.