Auguszta napja van. | 2024.03.29

Iskolában kábítószert árusító szentesi fiatalok ellen emelt vádat az ügyészség

2016-06-08 06:45:43

 

Iskolában kábítószert árusító szentesi fiatalok ellen emelt vádat az ügyészség - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, az elkövetéskor már felnőttkorú férfit és fiatalkorú társát új pszichoaktív anyaggal, illetve kábítószerrel visszaélés vétségével vádolják.
    A vádirat szerint az idősebbik fiatalember 2014 végén egy internetes oldalról marihuánát rendelt, amit a gyermekotthonként is működő szentesi intézményben el is fogyasztott. A fiúnál tartott házkutatáson kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket, illetőleg a csekély mennyiségű marihuánát találtak a rendőrök.
    Tavaly március 4-én a fiú 3 gramm új pszichoaktív anyagot adott el - a szintén az otthonban nevelt - fiatalkorú társának. Az üzletről az egyik közösségi oldalon állapodtak meg, a vevő az épület előtt kifizette a drogot, amit az eladó szobája ablakából dobott le neki. A fiatalkorú vádlott a pszichoaktív anyag egy részét megtartotta, másik felét pedig - némi haszonnal, fél grammonként ezer forintért - továbbértékesítette két kiskorú és egy felnőtt nevelt társának - tudatta a csoportvezető ügyész.