Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2016-06-06 15:03:17

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A kontinens északkeleti vidékein egy többközéppontú ciklonrendszer található, amelynek hatására a Kelet-európai-síkságon többfelé borult, csapadékos az időjárás. Ettől a rendszertől nyugatra anticiklon helyezkedik el. Keleti peremén észak felől Kelet-Európa fölé hideg, száraz levegő áramlik, ott így nagy területen a sokéves átlag alatt marad a hőmérséklet. Az Ural előterében a legmelegebb órákban is mindössze 15 fok közelébe melegszik fel a levegő. Európa délebbi részein viszont jellegtelen nyomási kép figyelhető meg. A délutáni órákban többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A Kárpát-medence időjárását egyre inkább az északra található anticiklon peremén érkező hidegebb, száraz levegő alakítja.
    
    Várható időjárás az ország területén kedd estig
    -----------------------------------------------
    Estétől csökken a felhőzet, fokozatosan kiderül az ég, és kedden már napos, csapadékmentes időre van kilátás. Napközben az északi, északkeleti szelet a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében erős lökések kísérhetik. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, az északkeleti országrészben valószínű a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 25 fok között várható.