Gedeon napja van. | 2024.03.28

A vasúti jelzőrendszer hibája okozta a belgiumi vonatbalesetet

2016-06-06 10:16:02

 

A belga vasúttársaság elismerte, hogy a vasúti jelzőberendezés hibája okozta a vasárnap éjjeli vonatbalesetet - hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő délelőtt.

 

    Feltételezések szerint villámcsapás miatt nem működhetett megfelelően a berendezés, de ezt nem erősítette meg a vasúttársaság - tette hozzá a csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója.
    A helyreállítás akár napokig is eltarthat, a vasúti rendőrség mellett az ügyészség és a biztosítótársaság is bekapcsolódik a nyomozásba - közölte a tudósító.
    Vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele egy tehervonatba egy személyvonat a vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse településnél. Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott. A balesetnek három halálos áldozata van, kilenc embert különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba vittek, további 27 embert könnyebb sérülésekkel kezelnek.