Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ingyenesen látogatható az Országgyűlési Múzeum

2016-06-06 09:38:42

 

Június 6-tól külön bejárattal és díjmentesen fogadja látogatóit az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve címet viselő kiállítása, amely így sorban állás nélkül, közvetlenül megközelíthető a Látogatóközpontból.

 

    A tárlat új műtárggyal is gazdagodik, kiállítanak egy eredeti 1956-os forradalmi zászlót, valamint egy úgynevezett lengyelországi lyukas zászlót is. Utóbbit a Fővárosi Autótaxi Vállalat munkástanácsa 1956. november 3-án ajándékozta azoknak a lengyel fiataloknak, akik a krakkói orvostudományi egyetem forradalmi diákszövetségének segélyszállítmányát hozták Magyarországra.
    Az Országház bejárásához szükséges belépőjegy - amely egyben az Országgyűlési Múzeum megtekintésére is feljogosít - megvásárlására továbbra is a Látogatóközpont jegypénztárában, valamint előzetesen az interneten van lehetőség. Az Országház-látogatói jegy az Országgyűlési Múzeum kiállításainak megtekintésére is feljogosít. A kizárólag a múzeumra kíváncsi érdeklődők a Látogatóközpontban válthatnak ingyenes regisztrációs jegyet - közölte az intézmény az MTI-vel.