Emma napja van. | 2024.04.19

Férfi vízilabda BL - Négygólos győzelemmel bronzérmes a Szolnok

2016-06-05 09:32:00

 A Szolnoki Dózsa-Közgép végzett harmadikként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután a szombati bronzmérkőzésen 11-7-re legyőzte a címvédő, olasz Pro Reccót a Margitszigeten.

    A magyar bajnok a háromgólos - a Jug Dubrovnik elleni pénteki elődöntőben az utolsó másodpercben "öngólt" szerző - Varga Dénes vezérletével diadalmaskodott.
    A Szolnok először végzett az első háromban a Bajnokok Ligájában, megakadályozva a nyolcszoros győztes Pro Reccót abban, hogy 2005 után másodszor zárjon bronzérmesként.

    Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Pro Recco (olasz) 11-7 (3-1, 1-2, 4-2, 3-2)
-------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Varga Dé. 3, Varga Dá. 2, Gocic, Aleksic, Vámos, Younger, Mezei, Kis G., illetve Filipovic 2, Ivovic, Pijetlovic, Prlainovic, Aicardi, Mandic

    A két együttes a csoportkörben találkozott az idény során, Olaszországban 14-11-re nyert a Recco, míg Szolnokon a magyarok győztek 12-11-re.
    A magyar bajnok a görög Olympiakosz Pireusztól kapott ki egy utolsó másodperces góllal 8-7-re a pénteki elődöntőben, míg az olasz együttest a horvát Jug Dubrovnik ötméteresekkel fosztotta meg a fináléba kerüléstől.
    Közel három percet kellett várni az első találatra a bronzmérkőzésen, Filip Filipovic zörgette meg a hálót az addigra már egy bravúrt bemutató Nagy Viktor mögött. Három perc múlva már a Szolnok vezetett: előbb emberelőnyből a csapatkapitány Zivko Gocic talált be, majd Varga Dániel vette be Fabio Viola kapuját. Sőt, a következő támadásból Milan Aleksic lövése is utat talált a rövid kapufa mellett.
    A második negyedben is a Pro Recco talált be először: Aleksandar Ivovic törte meg az ekkor már tíz percre nyúló olasz gólcsendet. A kétgólos különbséget a következő magyar támadásból Vámos Márton állította vissza. Hogy csak egygólos hátránnyal vonuljon a nagyszünetre az olasz bajnok, arról a tavaly a világ legjobb játékosának választott Dusko Pijetlovic gondoskodott egy elemi erejű bombával. 2013 és 2014 legjobbja is ott volt a medencében a bronzmeccsen: a találkozó első gólját szerző Filipovic, illetve Varga Dénes személyében.
    A harmadik nyolc percben harmadszor hozta el a labdát a ráúszásnál a Pro Recco, s ki is használta az első támadás lehetőségét: Andrija Prlainovic révén egyenlített (4-4). Egy gyors gólváltás - Varga Dénes találatára Matteo Aicardi felelt - után néhány kimaradt helyzet következett, mígnem pontosan a negyed felénél ismét az üresen maradt Varga Dénes szerzett gólt. Szűk két perccel a negyed vége előtt Aaron Younger állította vissza a kétgólos szolnoki előnyt, ezzel 3-1 és 4-2 után harmadszor volt két találat a Dózsa fórja. Tizennyolc másodperccel a dudaszó előtt pedig először lett három: a megúszó Varga Dénes használta ki ziccerét.
    A záró felvonásban is az olaszoké lett a ráúszás, s bár ezúttal nem találtak be az első támadásukból, ebben a negyedben is ők lőtték az elsőt négy és fél perccel a végső dudaszó előtt, Dusan Mandic talált be. Varga Dániel ötméteresből újra három gólra növelte a szolnoki előnyt, majd három és fél perc volt hátra, mikor egy kijátszott kontra végén Mezei Tamás közelről betalált (10-6). A véghajrában Filipovic találatára Kis Gábor egy távoli lökettel válaszolt, beállítva a 11-7-es végeredményt.

    pénteken játszották:
    elődöntő:
Olympiakosz Pireusz (görög) - Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (2-4, 1-1, 2-1, 3-1)
Jug Dubrovnik (horvát)- Pro Recco (olasz) 10-10 (3-1, 1-3, 4-2, 2-4) - ötméteresekkel: 5-4
    az ötödik helyért:
Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)
    csütörtökön játszották:
    az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)
    később:
    döntő:
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz Pireusz (görög) 21.00

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó