Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2016-06-04 18:03:24

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

 Sok lesz a felhő, vasárnap is csak néhány órás napsütés valószínű. Szombaton a Dunántúlon több helyen, keletebbre elszórtan, vasárnap sokfelé alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között alakul.

 
    Időjárási helyzet Európában
   
    Izland és a Brit-szigetek fölött magasnyomás helyezkedik el. A felsorolt területeken változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Ugyanakkor a Fehér-tenger fölött ciklon örvénylik, emiatt arrafelé felhős, csapadékos az idő. Európa nagy részének időjárását azonban jellegtelen nyomási mező, valamint egy magassági hidegteknő alakítja. Az itt lévő nedves, labilis légrétegződésű levegő hatására erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és sokfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, heves zivatar is előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északnyugati tájain általában 10 és 20, keleten és délen pedig többnyire 21 és 30 fok között változik. A legmelegebb Görögország délkeleti tájain van, ott délutánra 32, 34 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is sekély ciklonális mező határozza meg, lényeges időjárás-változás nem várható.