Auguszta napja van. | 2024.03.29

A kulturális közszféra tervezett béremeléséről egyeztetett a kultúráért felelős államtitkár

2016-06-02 19:14:04

 

Több lépcsőben, 2017-től tervezi a kulturális szférában dolgozó közalkalmazottak béremelését az Emberi Erőforrások Minisztériuma - jelentette be Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Kulturális Ágazati Érdekegyeztető Tanács (KÁÉT) csütörtöki ülésén. 

 

    A Kulturális Államtitkárság MTI-hez elküldött közleménye szerint Hoppál Péter a csütörtöki ülésen hangsúlyozta: kétszámjegyű általános bérfejlesztést szeretnének, amely a kulturális közalkalmazotti szféra különböző szakterületein dolgozó körülbelül 20 ezer dolgozót érintené oly módon, hogy számukra érzékelhető bérnövekedést tegyen lehetővé.
    A KÁÉT ülésén jelen lévő országos szakszervezetek és szakmai szervezetek vezetői egyetértettek a béremelési program elindításával.
    A KÁÉT ülésén jelen volt a zene és táncművészeti, filmművészeti, a színházi, a képző- és iparművészeti, az artista és közösségi művelődési szakterület érdekképviselete, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Megyei Jogú Városok Országos Szövetsége és a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége képviselője.