Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emmi: mintegy 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik

2016-06-02 06:10:42

 

Mintegy 75-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 

    Nyitrai Imre elmondta: 2010-hez képest több mint duplájára nőtt az érintettek foglalkoztatási aránya. A kormány minden évben 34 milliárd forintot fordít erre a célra, és az elmúlt években az ehhez kapcsolódó beruházásokra, fejlesztésekre pluszforrásokat is biztosított.
    Az Emmi államtitkárát azzal összefüggésben kérdezték, hogy Üllőn klubház épült a fogyatékos emberek és családtagjaik számára. Nyitrai Imre elmondta, hogy a klubházat egy 16 éve még kis egyesületként indult civil szervezet hozta létre.
    Az egyesület tagjai, a gyerekek szülei, családtagjaik tudták, hogy mire van igény, és ezek közül az egyik legfontosabb a foglalkoztatás. A teljesen önerőből megvalósított beruházás eredményeként jelenleg ötszáz megváltozott munkaképességű embernek adhatnak munkát - mondta.
    Nyitrai Imre megjegyezte: egyre több multi, illetve nagyobb cég ismeri fel, hogy a társadalmi felelősségvállalásban fontos pont a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása.