Gedeon napja van. | 2024.03.28

Cápa támadhatott meg egy nőt a kaliforniai partoknál

2016-05-30 10:58:19

 

Feltehetőleg cápatámadás áldozata lett az a nő, akit hatalmas harapásnyomokkal a testén vittek kórházba a hét végén egy kaliforniai strandról.

 

    A búvárruhát viselő nőt egy mentőcsónakból vették észre helyi idő szerint vasárnap délután a kaliforniai Newport Beach Corona del Mar strandjának közelében. Az áldozat felsőtestén és vállán hatalmas harapásnyomok voltak, és erősen vérzett - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.
    A városi hatóságok egyik szóvivője, Tara Finnigan szerint a nő eszméleténél volt és lélegzett, amikor kórházba vitték, ám egyelőre nem tud többet az állapotáról.
    A parti őrök átfésülték a partszakaszt, és a strandot zárva tartják, amíg a hatóságok egy rendőrségi helikopterrel kiegészülve átkutatják a vizet a nőt megtámadó cápa vagy egyéb ragadozó után kutatva.
    Az áldozat nagyjából 100 méterre a parttól, alig valamivel a bójákkal kijelölt védett területen kívül, a hajóforgalom közelében úszott. Az őrök azonban kizárták annak lehetőségét, hogy csónak vagy egyéb vízi jármű okozta a balesetet.
    Az egyik vízi mentő szerint az eset azért aggasztó, mert nagyon sok triatlonista és hosszútávúszó edz ezen a strandon. Az utóbbi időben nem történt cápatámadás a területen.
    (http://www.theguardian.com/us-news/2016/may/30/woman-injured-shark-attack-corona-beach-california)