Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal folytatja hazugságpolitikáját

2016-05-27 09:36:09

 

A Fidesz-frakció szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének tízéves évfordulóján a baloldal bocsánatkérés helyett folytatja "hazugságpolitikáját".

    Halász János pénteken Budapesten újságíróknak azt mondta: a baloldalon semmi sem változott, "a hazugságok is ugyanazok", ahelyett, hogy bocsánatot kérnének az emberektől, "ugyanúgy becsapják" őket.
    Európát ígértek az embereknek, ehelyett ma migránsokat szeretnének betelepíteni Brüsszellel karöltve - fogalmazott.
    A gyermekszegénység felszámolásáról is "papolnak" - folytatta -, de amikor kormányoztak, "gyermekek százezreit hagyták ellátás nélkül". Ezzel szemben a jelenlegi kabinet a kisgyermekek döntő többségének ingyenes étkeztetést biztosít - tette hozzá a szóvivő.
    Azt is mondta, hogy a baloldal mindig "fűt-fát ígér" a nyugdíjasoknak is, pedig "egy tollvonással elvettek egyhavi nyugdíjat" tőlük.
    Halász János szerint a baloldal ma is az adóemelés politikáját hirdeti, a 15 százalékos személyi jövedelemadót több mint 30 százalékra emelnék.
    "Papolnak" az oktatás és az egészségügy területén is - fogalmazott -, miközben "ők azok, akik az oktatást és az egészségügyet is tönkretették", iskolákat zártak be, kórházakat adósítottak el. A Fidesz-kormány azonban a 2017-es költségvetésben már 455 milliárd forinttal többet fordít a közoktatásra és 325 milliárddal többet az egészségügyre, mint a szocialisták tették 2010-ben - hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője.