Auguszta napja van. | 2024.03.29

Beismerte a gyanúsított a pénzváltórablást, megtalálták az elásott széfet

2016-05-26 08:48:34

 

Beismerő vallomást tett az a dunaújvárosi férfi, aki tavaly októberben három társával kirabolt egy Mosonmagyaróvár környéki pénzváltót, és megmutatta, hova ásták a páncélszekrényt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

 

    Tóth Gabriella elmondta, hogy a férfi három társa egyéb bűncselekmények miatt Németországban van vizsgálati fogságban.
    Felidézte: a tettesek először meg akarták bontani az ingatlan falát, majd vascsővel lefeszítették az ablakrácsot. Több ajtó feltörése után sikerült bejutniuk a pénzváltóba. Kivonszolták, majd kézikocsival elvitték az ötvenmillió forintot tartalmazó páncélszekrényt, amelyet később egy erdős területen hárman elástak. 
    A bűncselekményt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette, és a felvétel segítségével december elején elfogták a dunaújvárosi férfit. Az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított sokáig tagadta a bűncselekmény elkövetését, két hete azonban beismerő vallomást tett. Ez alapján a rendőrök megtalálták és kiásták az üres széfet. 
    A másik három feltételezett elkövető ellen európai elfogatóparancsot adtak ki a rendőrök, miután egyikük budapesti tartózkodási helyén és egy garázsban tartott házkutatás során a bűncselekménnyel kapcsolatos bizonyítékokat és iratokat találtak.