Gedeon napja van. | 2024.03.28

Koszovói embercsempészek ellen emeltek vádat

2016-05-26 07:19:38

 

Két koszovói embercsempész ellen emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, a férfiak három honfitársukat akarták Szabadkáról Bécsbe juttatni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

    Szanka Ferenc közölte, a két férfit vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja az ügyészség.
    A vádirat szerint a férfiak társaikkal Szabadka mellett megállapodtak abban, hogy fejenként 1500 euró ellenében koszovói migránsokat juttatnak át a szerb-magyar zöldhatáron, majd Bécsbe szállítják őket. A három migráns a kért fuvardíjat átadta a vádlottak társának; előbb a szerb-magyar zöldhatárhoz vitték, majd Ásotthalomnál átkísérték őket a határon. A két vádlott a határ magyar oldalán egy olasz rendszámú járművel fölvette a három migránst, továbbá egy koszovói nőt és két gyermekét. Röviddel az elindulás után azonban Mórahalom közelében rendőrök megállították a gépkocsit - tudatta a csoportvezető ügyész.