Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emberölés miatt jogerősen elítélt két férfit a Pécsi Ítélőtábla

2016-05-24 14:03:52

 

Társtettesként elkövetett emberölés miatt jogerősen hét év, illetve hat év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla két férfit, akik még 2014-ben bántalmaztak az utcán egy erősen ittas embert, és ezzel a halálát okozták - közölte a táblabíróság kedden az MTI-vel.

    A Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta a Pécsi Törvényszék korábbi ítéletét, amely ellen az elsőrendű vádlott védője enyhítésért, a másodrendű vádlott szintén enyhítésért, védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan eltérő minősítésért fellebbezett.
    A tényállás szerint 2014. december 24-én az ügy három - az elkövetéskor fiatalkorú - vádlottja a pécsi vasútállomás mellett keveredett szóváltásba a sértettel és annak társával.
    Az első- és a másodrendű vádlott is megütötte az erősen ittas férfit, majd annak társa után indultak. Közben a harmadrendű vádlott szintén bántalmazta a sértettet, aki ennek következtében az úttestre esett, beütötte a fejét és rövid időre elvesztette az eszméletét. Az elsőrendű vádlott visszatérve hasba rúgta az öntudatlan embert, társa nekifutásból páros lábbal a férfi hasára ugrott, erre az elsőrendű vádlott hasonlóképpen tett.
    A sérült férfit kórházba vitték, ott azonban meghalt: a halálát a máj repedése következtében kialakult elvérzés okozta.
    A Pécsi Törvényszék az ügy harmadrendű vádlottját garázdaság miatt két év próbára bocsátotta, az elsőfokú ítélet az ő esetében korábban jogerőre emelkedett.