Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a KDNP

2016-05-23 07:48:04

 Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a legtöbb bevétele költségvetési forrásból származott.

    A Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint a központi költségvetésből 152 millió forintot kapott a párt, amelynek kasszájába tagdíjakból 7 millió 330 ezer forint folyt be.
    A beszámoló alapján csaknem 14 millió forintot kapott a KDNP hozzájárulásként, adományként, és valamennyit magánszemélyek fizették. Ennek az összegnek mintegy harmadát négyen - Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor és Tőkés László - fizették be a párt kasszájába. További több mint félmillió forint egyéb bevételből származott.
    A KDNP-nek tavaly több mint 163 millió forintos kiadása volt, a legtöbbet - 120 millió forintot - a működésre fordították. Szervezeteknek több mint félmillió forintot juttattak, eszközbeszerzésre több mint kétmillió forintot költöttek, a politikai tevékenységük kiadásai pedig meghaladták a 17 millió forintot.
    A párt a múlt évben nem vett fel hitelt, ugyanakkor több mint 18 millió forintot törlesztett.
    2014-ben, a választás évében - mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül - a KDNP nagyobb büdzséből gazdálkodhatott: akkor 200 millió forint volt a bevétele és ennél egymillió forinttal többet költött.