Gedeon napja van. | 2024.03.28

Evezős olimpiai kvalifikációs regatta - Jól kezdtek a magyarok

2016-05-22 19:17:00

 Jól mutatkoztak be a magyarok vasárnap a luzerni, úgynevezett végső evezős olimpiai kvalifikációs regattán.

    A normálsúlyú egypárban érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz második, a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős pedig harmadik lett az előfutamában, ezzel mindkét egység bejutott a legjobb 12 közé.
    A két hete Európa-bajnoki aranyérmet nyert Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes ötödik hellyel kezdett, így délután a reményfutamban is vízre szállt, ahol rendkívül magabiztosan versenyzett, és - a nemzetközi szövetség közvetítése alapján - remek hajrával nyert, amely szintén középdöntőt ért.
    Ebben a három számban hétfőn tartják a középdöntőt.
    A negyedik magyar hajó, a Szigeti Roland, Forrai Dávid, Krpesics Péter, Vallyon Bence összetételű könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes harmadikként ért célba vasárnapi előfutamában. Ez az egység hétfőn folytatja a reményfutamban, ahol már a fináléba jutás lesz a tét.
    Egypárban három, a többi számban pedig két-két riói indulási jogot osztanak ki a viadalon, amelyen nemcsak az európai sportolók, hanem minden olyan versenyző elindulhatott, aki még nem rendelkezik kvótával. Ez az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre, a regattán 47 ország közel 400 versenyzője küzd meg az indulás jogáért 14 kategóriában.
    A döntőket kedden rendezik.