Auguszta napja van. | 2024.03.29

Hollik: a baloldal a migránsok betelepítésében érdekelt

2016-05-22 16:25:00

A baloldal továbbra is a migránsok betelepítésében érdekelt - jelentette ki Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

    A képviselő szerint az európai baloldal újabb és újabb terveket eszel ki, hogy az embereket megkerülve végrehajtassa a menekültek kényszerbetelepítését.
    Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar kormány elsőként Európában az emberekhez fordult ebben a kérdésben, és népszavazást kezdeményezett.
    "Talán ez is hozzájárult, hogy most egy újabb veszélyes tervet is letett a baloldal az asztalra; minden trükköt kitalálnak, csak hogy az embereket megkerülve (.) végre tudják hajtani a kényszerbetelepítést" - mondta.
    Az új terv alapján a kormányokat megkerülve, egyenesen a betelepítésre nyitott önkormányzatokkal állapodna meg az Európai Bizottság - mutatott rá.
    Magyarországon ilyen város a Botka László szocialista polgármester vezette Szeged - fűzte hozzá.
    Elmondása szerint Brüsszel pénzt ajánlana az ilyen önkormányzatoknak, sőt a javaslat értelmében a migránsok bele is szólhatnának abba, hogy az unión belül melyik országba, illetve melyik városba helyezzék el őket.
    Ez úgy zajlana - ismertette -, hogy a városok a helyi vállalkozókkal, egyházakkal közösen írnák ki a pályázatokat, amelyben rögzítenék, hogy mennyi menekültet fogadnának be, és mit kínálnának nekik: munkahelyeket, lakásokat, akár nyelvtanfolyamot is.
     "Semmi kétségem nincs afelől, hogy a baloldal polgármesterei itt Magyarországon is elsők között jelentkeznek majd erre a javaslatra, illetve erre a betelepítésre" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasítja ezt a javaslatot, és csak a magyar emberek dönthetnek arról, hogy kivel akarnak együtt élni.