Gedeon napja van. | 2024.03.28

LMP: csúszhat a 3-as metró felújítása

2016-05-22 13:03:00

Csúszhat a hármas metró felújítása Csárdi Antal, a Lehet Más a Politika (LMP) fővárosi képviselője szerint, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig nem sikerült beszerezni azokat a buszokat, amelyek a kieső szakaszon pótolnák a szerelvényeket.

    A képviselő vasárnap az MTI-nek telefonon elmondta: a Fővárosi Közgyűlésben a múlt héten kellett volna döntést hozni a pótlóbuszok beszerzésével kapcsolatban, de az ülést elnapolták. A következő időpont viszont már júliusra csúszik, így pozitív döntés esetén is valószínűleg kicsúsznak a határidőkből.
    Ezt azt jelenti, hogy a nyertes cég nem tudja időben leszállítani a buszokat, így nem lesz megoldva a fővárosiak közlekedése a metró felújítása alatt - mutatott rá Csárdi Antal.
    "Felmerül egy kérdés: kinek az érdeke, hogy Budapest ellen dolgozzon, kinek az érdeke, hogy gátolja, megakadályozza a fővárosi fejlesztéseket?" - hangoztatta a képviselő. Hozzátette, hogy sejtései szerint a csúszás "fideszes érdekek" miatt van.
    Emlékeztetett, a kormány határozatban tiltotta meg a fővárosnak, hogy hitelből oldja meg a buszok beszerzését, és ezzel nagyon megnehezítette, már-már ellehetetlenítette az új járművek forgalomba állítását.