Auguszta napja van. | 2024.03.29

A klímabiztonságról, vízgazdálkodásról tartanak tudományos konferenciát az NKE-n

2016-05-22 07:27:08

 Többek között a környezet- és klímabiztonság, a természeti erőforrások, a vízpolitika és a vízgazdálkodás kérdéseit vitatják meg hazai és külföldi szakértők a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) jövő heti, az "Országos fenntarthatósági szakmai nap 2016" keretében rendezett konferenciáján.

    A szerdán és csütörtökön a Ludovika Campuson tartandó, Úton Párizsból Marrákesbe - a klíma és víztudomány összefüggései című tudományos fórum - amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök - a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016 "előrendezvénye".
    A konferencián köszöntőt mond Patyi András, az NKE rektora, továbbá a nyitóelőadásra az egyetemre látogat Stefan Uhlenbrook, a fenntartható vízgazdálkodással foglalkozó ENSZ-szervezet, a World Water Assessment Programme igazgatója és Kevin Noone, a Stockholmi Egyetem kutatója. Felszólal továbbá Szöllősi-Nagy András, az idei víz-világtalálkozó programbizottságának elnöke.
    A kétnapos rendezvényen több szekcióban olyan témákat mutatnak be, mint az éghajlat változása által kiváltott társadalmi, környezeti, gazdasági jelenségek. Külön szekcióban foglalkoznak a klímaváltozás hatásaival.
    Az NKE közleményében kiemelte: az éghajlatváltozás napjaink egyik legnagyobb kihívása, ezért létrehozták a sérülékeny erőforrások tudásközpontot, amellyel lehetőséget kívánnak teremteni a fenntarthatósággal összefüggő szakterületek színvonalas műveléséhez.