Tivadar napja van. | 2024.04.20

Három évre ítéltek egy horvát embercsempészt Szegeden

2016-05-19 16:45:00

 

Gyorsított eljárásban három év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy horvát állampolgárságú férfit, aki négy migránst próbált a zöldhatár közeléből Budapestre szállítani, hogy onnan eljussanak Nyugat-Európába - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

    Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság társtettességben elkövetett embercsempészet bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről.
    A vádlott hétfőn érkezett Magyarországra a tompai átkelőnél, hogy megbízója utasításai szerint Budapestre szállítsa a más embercsempészek segítségével a szerb-magyar zöldhatáron átkísért migránsokat, akik innen Nyugat-Európába akartak eljutni. A fuvarért 500 eurót kapott volna.
    A férfi keddre virradóra a határ közelében vett föl az autójába két török és két koszovói állampolgárt, akik egyike a csomagtartóban bújt el. Az 55-ös úton elindultak Budapest felé, de Mórahalom térségében a rendőrök megállították őket.
    Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így a döntés nem emelkedett jogerőre.