Emma napja van. | 2024.04.19

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség

2016-05-19 13:46:00

 Vesztegetés gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség az Alstom-ügyben - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a pestisracok.hu értesülését csütörtökön az MTI-nek.

    Azt írták, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, de további információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adnak.
    A Magyar Idők április 26-án írt arról, hogy hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró - jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint - áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban. Medgyessy Péter még aznap az Indexnek elismerte kapcsolatát az Alstommal, szerinte "a díj a cég árbevétele volt, amely után adózott, és kilenc ember többéves munkájának az ellenértéke". Másnap a Magyar Idők az ügyben eljáró magyar nyomozóktól kapott információkra hivatkozva azt közölte: Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az 597 ezer euró nagy része. Az Alstom ellen Nagy-Britanniában és Magyarországon is nyomozás folyik korrupció gyanúja miatt - emlékeztetett akkor a lap.