Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vajda László: "maffiarendszerben" működik a szervezet

2016-05-18 12:20:30

 

Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) képviselője szerint "maffiarendszerben" működik a szervezet, amelyet az emberein keresztül Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, volt ORÖ-elnök irányít.

 

    Vajda László (Lungo Drom) szerdán budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ORÖ az adósságai rendezésére nem fordít pénzt, de tudomásuk szerint nemrégiben negyvenmillió forintot osztottak szét képviselők között azért, hogy a jelenlegi vezetést támogassák.
     Ha nincsenek megfizetve, akkor ezek a képviselők nem maradnak Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma - MCF) jelenlegi ORÖ-elnök és Farkas Flórián mellett - mondta, hozzátéve: Balogh Jánost Farkas Flórián javaslatára választották az ORÖ élére, és ő végrehajtja a neki adott utasításokat.
    Vajda László kitért arra is, nem értik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miért bízik még Farkas Flóriánban, hiszen az elmúlt időszakban több "őszödi beszéde" is nyilvánosságra került a miniszterelnöki biztosnak.
    Lakatos Oszkár (Lungo Drom) képviselő szerint Farkas Flórián bűnszervezetként működteti az ORÖ mellett a foglalkoztatási szövetkezetet, a Lungo Dromot és az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítványt (OTKA) is. Úgy fogalmazott: a kormánynak be kellene fejeznie a Farkas Flórián által irányított szervezetek támogatását, hiszen látszik, hogy az ezeknek juttatott pénzek eltűnnek.