Auguszta napja van. | 2024.03.29

Beteget vert egy ápoló egy borsodi kórházban

2016-05-17 09:28:14

 

Agresszíven viselkedő beteget ütött meg egy ápoló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a páciens súlyosan megsérült, az ápoló ellen eljárás indult - közölte a megyei főügyészség az MTI-vel kedden. Sajtóhírek szerint az eset a miskolci megyei kórházban történt.

 

    A vádhatóság tájékoztatása szerint egy ittas, agresszív nőt vittek kórházba. Az asszony folyamatosan csapkodott, ellenkezett, szidalmazta a kórházi személyzetet, az egyik nővért pedig - kapálózás közben véletlenül -, úgy megrúgta, hogy vérezni kezdett az orra.
    Miután orvosi ellátása befejeződött, az elkülönítő helyiségben helyezték el a beteget. Az orvos utasítására, az egészségügyről szóló törvény alapján, ön- és közveszélyes állapota miatt a kerekesszékhez kötözték a nő kezeit - olvasható a közleményben. 
    Az asszony később szállítás közben ismét agresszíven viselkedett, és megpróbált a kötözésből kiszabadulni. Az őt kísérő 23 éves ápoló ekkor háromszor arcon és fejen ütötte. Az ütésektől a nő orra és arccsontja eltört.
Az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 23 éves férfi ellen - közölte a vádhatóság.