Tivadar napja van. | 2024.04.20

A Republikánus Párt elnöke szerint Trump magánélete nem befolyásoló tényező

2016-05-16 09:12:00

 Reince Priebus, a Republikánus Párt országos bizottságának elnöke szerint Donald Trump kampányát nem a várható elnökjelölt magánélete alapján ítélik meg. Szerinte Trump nyilván kifejti majd, mit gondol valójában a nőkről, a nők helyéről és szerepéről a társadalomban.

    Priebus az ABC televízió "A Hét" című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét az egyes sajtóorgánumok által hevített vitáról Trump magánéletét illetően. A The New York Times szombati száma ugyanis terjedelmes riportot közölt arról, hogy a republikánusok várható elnökjelöltje korábban nem bánt kellő tisztelettel a nőkkel, lekezelte őket, sőt állítólag durván bánt velük. Bár a riportból az is kiderült, hogy mindezt még a megkérdezett nők mindegyike sem osztja, sőt, volt, aki arról beszélt, hogy Trump kifejezetten bátorította karrierjét, segítőkész volt vele szemben. A sajtó egy része mégis azt emelte ki, hogy Trump nem tekinti egyenrangúaknak a nőket a férfiakkal.
    Priebus az ABC televízióban azt fejtegette, hogy ha történtek is vitatható dolgok, és Trumpnak voltak is vitatható megnyilvánulásai, azok nagyon régen hangzottak el. Különben is - fogalmazott Priebus: - "keresztény ember ne ítélkezzék mások fölött".
    A Republikánus Párt országos bizottsági elnöke egyébként sem hiszi, hogy a választók Trumpot magánélete alapján ítélik majd meg. "Szerintem a választók Trump személyétt annak alapján mérlegelik, hogy olyasvalaki-e, aki Washingtonban képes lesz megforgatni, feje tetejére állítani a dolgokat. Ezért is szerepel ilyen jól" - mondta Priebus, aki ezzel indokolta Trump elsöprő sikerét az eddigi előválasztásokon.
    "Az emberek azt várják Trumptól, hogy kihívást intézzen a washingtoni politikai elithez, szembeszálljon vele, véget vessen az illegális bevándorlásnak, vizsgálja felül a kereskedemi egyezményeinket és hozza vissza a kiszervezett munkahelyeket" - nyilatkozta Jeff Sessions alabamai republikánus szenátor ugyancsak az ABC televízió "A Hét" című műsorában. Paul Manafort, Trump főtanácsadója a CNN hírtelevízió vasárnapi műsorában arról a The Washington Post által nyilvánosságra hozott, huszonöt évvel ezelőtt készült hangszalagról beszélt, amely állítólag Trump hangját őrzi. Azon a milliárdos állítólag álnéven, saját szóvivőjének adva ki magát, a nők körében elért sikereiről tájékoztatott egy újságírót.
    Donald Trump már cáfolta, hogy a hangszalagon az ő hangja volna hallható, és visszautasította azt is, hogy valaha is álnéven adott volna információkat magánéletéről a bulvársajtónak. Manafort lényegében ezt erősítette meg most a CNN műsorában, hozzátéve, hogy ő is meghallgatta a vitatott hangszalagot és azon nemcsak hogy nem ismerhető fel Trump hangja, de egyáltalán elég nehéz is megérteni a mondottakat, olyan rossz a hangminőség.