Auguszta napja van. | 2024.03.29

NMHH: a Digi és a Vodafone jelentkezett a 3400-3800 megahertzes frekvenciákra

2016-05-12 20:05:00

 

A Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. és a Vodafone Magyarország Zrt. jelentkezett a 3400-3800 megahertzes (MHz) frekvenciasáv hasznosítására kiírt tenderre - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

 

    A hatóság tájékoztatása szerint a beadott ajánlatok megfeleltek a formai követelményeknek, így mindkét szolgáltató versenyezhet a megszerezhető frekvenciahasználati jogosultságokért. Az alakilag érvényes jelentkezést benyújtó jelentkezők listáját csütörtökön az NMHH honlapján hivatalosan is közzétette, így a nyilvántartásba vétellel az eljárás első szakasza lezárult, a hatóság ezután az ajánlatok tartalmi vizsgálatát kezdi meg.    
    Az eredményhirdetés néhány héten belül várható, a jogszabályi előírások szerint a döntést az árverési kiírás időpontjától számított 150 napon belül kell meghozni. A leendő nyertesek a frekvenciákat 2034-ig jogosultak használni - olvasható a közleményben.
    A hasznosításra meghirdetett frekvenciasáv a nagy adatátvitelt igénylő szélessávú mobilszolgáltatásokra és olyan vezeték nélküli felhordó hálózatok kiépítésére alkalmas, amelyek megteremtik az egyes hozzáférési pontok és a használók rendszerei közötti kapcsolatot, továbbá az állandó helyű hozzáférési hálózatok kiépítését is lehetővé teszi.