Csongor napja van. | 2024.04.16

A forgalomlassítások beszüntetését kéri a taxisok szakszervezete

2016-05-10 15:47:19

 

A Magyar Taxisok Szakszervezete arra kéri a budapesti taxisokat, hogy hagyjanak fel a lakosságot a taxis társadalom ellen hangoló, heti rendszerességgel megtartott forgalomlassításokkal, gondjaik megoldására válasszák inkább a tárgyalásos megoldást.

 

    A szakszervezet kedden azt közölte az MTI-vel, hogy egyetértenek a forgalomlassítások szervezőinek céljával, azzal, hogy minden személyszállító hasonló feltételekkel végezhesse munkáját. Úgy vélik azonban, hogy az elmúlt hetekben sorra szervezett, és egyre kisebb részvétellel tartott forgalomlassítás, nem váltotta be a szervezők reményeit.
    A problémák megoldására a Fónagy Jánossal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával már megkezdett tárgyalássorozat lehet a megfelelő helyszín - közölték.
    Az év eleje és május 10. között a taxisok öt demonstrációt szerveztek Budapesten az Uber, a közösségi személyszállítás betiltásáért.
    A legutóbbi keddi forgalomlassítás során a résztvevők a Hősök tere-Dózsa György út-Kerepesi út-Hungária körút-Könyves Kálmán körút-Üllői út-Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út-Vecsés, Fő út útvonalon vonulnak. A vonulás közben rendőrség irányítja a forgalmat.