Gedeon napja van. | 2024.03.28

Varga: a kormány 300 millió forinttal támogatja a hidegkúti uszoda megépítését

2016-05-10 12:32:04

 

A tavalyi, várakozásokon felüli bevételek lehetővé tették, hogy a kormány 300 millió forintot biztosítson a pesthidegkúti uszodaberuházáshoz - mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, a támogatásról szóló szándéknyilatkozat aláírásakor.

 

    Varga Mihály, aki a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője is, kiemelte: a kormány nem változtat a társasági adókedvezmény rendszerén, továbbra is lehetőséget szeretnének adni arra, hogy az ilyen jellegű sportcélú beruházásoknál a társasági adó (tao) bizonyos részét fel lehessen használni.
    Láng Zsolt, II. kerületi polgármester elmondta: a mintegy négymilliárd forintos beruházás 70 százaléka, 2,8 milliárd forint származik vállalatok tao-felajánlásából, mintegy 1 milliárd forintot önerőként az önkormányzat ad a fejlesztéshez.
    Elmondta: az uszodában vízilabda utánpótlás-nevelésre is alkalmas, 50 méteres medence épül majd. Megjegyezte azt is: régóta hiányolt beruházása a régiónak, hogy egy modern, sportolásra is alkalmas uszoda épüljön.
    Láng Zsolt szerint a tervező és kivitelező uniós közbeszerzéssel történő kiválasztása után, várhatóan jövő április-májusban kezdődhet az építkezés és 2018 március-április során tudják átadni az uszodát.
    Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára elmondta: minden sportcélú önkormányzati beruházás segíti, hogy az ott élők magasabb életszínvonalon, komfortosabb körülmények között élhessenek.
    A sajtótájékoztató írásos anyaga szerint Pesthidegkúton, a Szabadság utcában építik meg az uszodát.