Gedeon napja van. | 2024.03.28

Harry hercegnek elege van a magánéletében vájkálókból

2016-05-08 16:49:20

 

Harry hercegnek elege abból, hogy mindenki az ő magánéletében vájkál.

 

    Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fiával - II. Erzsébet királynő unokájával - a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsora készített interjút. A téma eredetileg a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére Harry által kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportrendezvény, az Invictus Games volt, amelyet az idén Floridában rendeznek.
    Arra a levezetőnek szánt riporteri kérdésre azonban, hogy miképp viseli a folyamatos sajtófigyelmet, a 31 éves herceg váratlanul indulatos kifakadással reagált, kijelentve: mára gyakorlatilag eltűnt a közéleti tevékenysége és a magánélete közötti választóvonal.     
    Harry szerint ő és a brit királyi család összes többi tagja teljesen tisztában van kivételezett helyzetével, és ő egész életét arra szánja, hogy ezt kiérdemelje, de "a magánélethez mindenkinek joga van".
    "Ezt sokan megértik, de sajnos vannak, akik folyamatosan szükségét érzik a színfalak mögötti minden apró részlet kikutatásának (...) Erre semmi szükség, a magánéletnek meg kell maradnia magánéletnek" - mondta. Hozzátette: reméli, hogy ezt mindenki tiszteletben tartja.
    Harry nem először ad hangot annak, hogy elege van a magánéletében turkálókból. A The Sunday Times című vasárnapi napilapnak nemrégiben arról panaszkodott, hogy már szinte képtelen "paranoia" nélkül szóba állni nőkkel az azonnal elinduló találgatáslavina miatt. "Ha egy lánnyal beszélgetek, akkor ez a lány hirtelen már a feleségem, és máris mindenki az ajtaján dörömböl" - fakadt ki a herceg.
    A brit királyi családot a mai napig kísérti a Dianát szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emléke. Harry és bátyja, Vilmos herceg édesanyját, aki 1997-ben, egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, végzetes útján is több tucatnyi fotós követte motorkerékpáron, és többen közülük a roncsok között haldokló Dianáról is közeli felvételeket készítettek.