Emma napja van. | 2024.04.19

V. Németh Zsolt: szükség van a civil szervezetekre amelyek a környezettudatosságért dolgoznak

2016-05-07 08:36:00

 Szükség van olyan civil szerveződésekre, amelyek partnerei lehetnek a kormányzatnak a környezettudatosság erősítésében - mondta az MTI-nek a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítvány 10 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepség előtt pénteken V. Németh Zsolt, a Fölművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

    A központ szavai szerint hiánypótló szerepet tölt be a régióban, hiszen a környezetvédelemmel kapcsolatos komplex szolgáltatásokat nyújt, átfogó szakmai, gyakorlati és tudományos tevékenységet végez és koordinál.
    Az alapítvány például támogatja az új találmányok, az újítások, technológiák elterjesztését és bevezetését.
    Hozzáfűzte: a szervezet tevékenyen részt vesz a régió környezetvédelmével kapcsolatos tervezési munkákban, jogszabály értelmezésekhez nyújt segítséget, illetve közvetítő szerepet is vállal egyének és a gazdaság szereplői között.
    V. Németh Zsolt úgy fogalmazott: az Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Központ Közhasznú Alapítván 10 éves fennállása alatt kitűnően működött, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.