Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ismét az RTL vezetője a legbefolyásosabb hazai médiiarányító

2016-05-06 14:04:50

 

Ismét az RTL Magyarország első emberét választották a magyarországi médiapiac legbefolyásosabb emberének a Marketing & Média szerkesztőbizottságának és szerkesztőségének szavazásán - közölte az MTI-vel pénteken a kommunikációs szaklap.

    Vidus Gabriella mögött - aki tavaly még nem vezérigazgatóként, hanem kereskedelmi igazgatóként nyert a voksoláson - Andy Vajna végzett a TV2 Csoport tulajdonosaként. A Top 50 - A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban bronzérmese - egy helyet javítva - Habony Árpád, a Modern Media Group résztulajdonosa lett.
    A közlemény szerint idén Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonos-vezérigazgatója a negyedik a listán, ötödik helyen pedig Bayer József, a Ringier Axel Springer vezérigazgatója végzett, őt követi Kolosi Péter, az RTL programigazgatója. Új szereplő a mezőnyben Lukács Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatója, aki a hetedik helyre került, Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója pedig a tavalyi eredményéhez hasonlóan most is nyolcadik lett.
    Dirk Gerkens, aki tavalyelőtt még az RTL vezetőjeként első volt a listán, most TV2-vezérigazgatóként a kilencedik, a tizedik helyen pedig a MEC Hungary ügyvezetője, Gulyás János végzett.
    A kiadó jelezte: az idei ötvenes lista szereplőinek csaknem negyven százaléka először került be az élmezőnybe, és csupán 12 olyan szakember van, aki már 2008-ban szerepelt az első Top 50 összeállításban.