Emma napja van. | 2024.04.19

Elfogták az orosz rendőrparancsnok és családja meggyilkolásának kitervelőjét

2016-05-04 09:35:45

 

Elfogták Moszkvában a negyedik gyanúsítottját annak az április végi, csoportosan elkövetett rablógyilkosságnak, amelyben öt családtagjával együtt végeztek az orosz belügyminisztérium szamarai körzeti törzsfőnökének helyettes parancsnokával - közölte szerdán az orosz Nyomozó Bizottság (SZKRF).

 

    Korábbi tájékoztatás szerint a hatóságok az őrizetbe vett Mahmadali Ahmadovot tartják a bűncselekmény kitervelőjének.
    Vlagyimir Markin, a szövetségi bűnügyi nyomozó hatóságként működő SZKRF szóvivője szerint a gyanúsítottat Moszkva domogyedovói repülőterén vették őrizetbe, ahová Dusanbéból érkezett. Markin úgy nyilatkozott, hogy tádzsik kollégáiktól tudták meg, hogy a férfi az orosz fővárosba készül utazni.
    Szergej Szolodovnyikov, az orosz belügyi szervek szóvivője ettől eltérően azt a tájékoztatást adta, hogy a gyanúsítottat a tádzsik-afgán határ átlépésének kísérlete közben, kedden fogták el, majd ezt követően Moszkvába küldték.
    Andrej Gost rendőrezredes, valamint három nő és két férfi holttestére április 24-én, vasárnap találtak rá a Szizrany város melletti Ivasevka községben, a parancsnokhelyettes szüleinek házában. Az összes áldozat Gost családtagja volt, botokkal verték őket agyon. A bűntett egyedüli túlélőjét, a rendőrparancsnok hétéves unokahúgát súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba.
    A Rosszija 24 állami hírtelevízió hétfőn bemutatta a három korábban elfogott gyanúsítottat, Ohran Zahrabovot, Roman Fatalijevet és Iszlam Babajevet. A tévécsatorna szerint Gostéktól mindössze 906 rubel (kevesebb mint 3800 forintnyi) készpénzt, néhány bankkártyát és mobiltelefont tudtak elvinni, valamint az ezredes szolgálati igazolványát. A csoportot Fatalijev buktatta le, azzal, hogy megpróbált pénzt felvenni Gost kártyájával.
    Gost ezredes 2013 és 2015 között a szizranyi rendőrség vezetője volt. A városban, ahol magas a bűncselekmények száma, a rendőrség tavaly akciókat hajtott végre az illegális ékszer-, alkohol- és fegyverkereskedők ellen.
    Az ügy felderítésében a rendőrség, a Nyomozó Bizottság és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) 39 nyomozója, kriminológusa, poligráfszakértője és pszichológusa vett részt. Több mint háromszáz kihallgatást folytattak le, és száznál több szakértői vizsgálatot indítottak el eddig.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó