Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: az MSZP növelte a munkanélküliséget és a szegénységet

2016-05-02 15:02:00

 A Fidesz szerint az MSZP-nek volt két kormányciklusa, hogy tegyen a szegénység ellen, de ahelyett megduplázta a munkanélküliséget és növelte a szegénységet.

    A nagyobbik kormánypárt arra reagált hétfőn az MTI-nek megküldött közleményében, hogy Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője petícióval fordult Áder János köztársasági elnökhöz annak érdekében, hogy az ország legfőbb közjogi méltósága próbálja meg elérni, a kormány változtasson a szegénypolitikáján.
    A Fidesz szerint a szocialista kormány segélyre ítélt egész országrészeket, emelte a rezsit és az élelmiszereket terhelő adókat, a cigánytelepeket csak papíron és számlákon számolta fel.
    A közleményben az olvasható: a Fidesz kormányzása óta felére csökkent a munkanélküliség, segély helyett munkát kínálnak az álláskeresőknek, a legalacsonyabb iskolázottságúaknak is és segélyen tengődés helyett szakmát tanulhatnak a dolgozni akaró fiatalok.
    A családokat adócsökkentésekkel, rezsicsökkentéssel és a rendszerváltás óta legnagyobb ingyenes tankönyvellátási és gyermekétkeztetési programmal segítik - tették hozzá.