Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: "messziről bűzlik" Gyurcsány Ferenc 1,5 milliárdos brüsszeli megbízása

2016-04-29 16:49:00

A Fidesz-frakció szerint Gyurcsány Ferenc "hiába bújik az ügyvédek szoknyája mögé, messziről bűzlik" a családi cégének 1,5 milliárdos brüsszeli megbízása.

    A kormánypári képviselőcsoport ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy a DK elnöke sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a tulajdonában lévő Altus Zrt. első fokon pert nyert Orbán Viktorral szemben. A Fővárosi Törvényszék szerdai ítéletében azt mondta ki, hogy a miniszterelnök valótlanul állította 2015 májusában az Altus Európai Bizottságtól elnyert, uniós fejlesztési programokról szóló megbízásával kapcsolatban, hogy a cég a pénzt egyértelműen pártcélokra is használja.
    A Fidesz reagálásában azt írta, a vak is látja, hogy Gyurcsány Ferencet Brüsszelből pénzelik a családi cégén keresztül, ő pedig Brüsszel politikai megrendeléseit teljesíti. A megbízás valódi hátteréről sem ő, sem az Európai Bizottság nem volt hajlandó semmit nyilvánosságra hozni - tették hozzá.
    "A metrókocsikat szállító Alstom 2,3 millió eurós  kenőpénzeiből Medgyessy Péter 600 ezer eurót tett zsebre. Kíváncsian várjuk utódja, Gyurcsány Ferenc válaszát is, hogy neki jutott-e és ha igen, mennyi az Alstom-kenőpénzekből, hiszen az ő  miniszterelnöksége idején írták alá az Alstom-szerződést" - áll a közleményben.