Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyarok a legjobbak között az angol Királyi Művészeti Akadémia pályázatán

2016-04-27 13:20:22

 

Az Atelier Kite magyar-ír szakmai műhely projektjét három elismert brit építésziroda tervei mellett választotta a legjobbak közé az angol Királyi Művészeti Akadémia, amelynek épületében a győztes munkákból szerdától látható kiállítás Londonban.

 

    A két építész és két közgazdász alkotta négyfős csapat projektje a nagyvárosok lakásproblémáira javasol megoldást - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
    A pályamű egy volt ipari területre alkalmazva mutatja be a különféle lehetőségeket a lakásépítés, a városi élelmiszerellátás, a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem aktuális problémáinak komplex kezelésére. Az elképzelés Londonon kívül a világ számos más nagyvárosára is alkalmazható.
     "Egy olyan fiatal, szinte ismeretlen csapat számára, mint a miénk, óriási elismerés, hogy a munkánk neves, Stirling-díjas (legrangosabb brit építészeti elismerés) építészeké mellett látható a Londoni Művészeti Akadémia  kiállításán" - idézte a tájékoztató Fodor Katát, az Atelier Kite szakmai műhely egyik alapítóját.
    A győztes pályaműveket bemutató tárlat május 29-ig tart nyitva. Május 20-án az Atelier Kite csapata tart előadást. 
    Mint írják, a 2015-ben alakult, közgazdászokból és építészekből álló Atelier Kite a városi élethez kapcsolódó különféle kihívásokra keres újszerű megoldásokat.