Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fákat döntött ki, vezetékeket szakított le és tetőket bontott a szél Zalában

2016-04-24 14:26:00

A heves szél miatt autóra, utakra és villanyvezetékekre dőlt fák, illetve megbontott tetők miatt hívták vasárnap a zalai tűzoltókat, személyi sérülés azonban sehol nem történt - közölte honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

    Vasárnap hajnaltól délig 13 helyszínen kellett beavatkozniuk a zalai tűzoltóknak a szélvihar okozta károk elhárításában, a legtöbb bejelentést Keszthelyről és térségéből kapták.
    A keszthelyi Vásártéren egy autóra és azzal együtt villanyvezetékre dőlt fát távolítottak el, és ugyanitt egy kilencemeletes lakóépület tetejéről a szél által megbontott bádoglemezt is le kellett hozniuk. Az Erzsébet királyné útján garázsra dőlt egy fa, amit a villanyvezeték tartott meg, a Szendrey Júlia utcában pedig lakóház tetejét rongálta meg egy nagyobb méretű letört faág. A Zsidi úton egy üzlet bevásárlókocsi-tárolójának tetejét bontotta meg a vihar.
    Termetes kidőlt fák okoztak forgalmi akadályt Zalaszántó és Alsópáhok külterületén, Somogysimonyi és Zalakaros között, illetve a Nagylengyelt Gellénházával összekötő úton, esetenként teljes lezárást okozva. Zalakaroson a Csalogány utcában dőlt ki és zárta el az utat egy fa, Zalaegerszegen egy villanyoszlopot döntött meg, amiről leszakadt egy reklámmolinó, ugyanitt a Jánka-hegyen pedig áramvezetékre dőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.