Gedeon napja van. | 2024.03.28

Karddal íratott szerződést Farkaslyukon - előzetes letartóztatásba kerültek (VIDEÓ)

2016-04-21 13:06:15

Előzetes letartóztatásban vannak már azok a férfiak, akik társaikkal együtt karddal kényszerítettek egy édesanyát lakása adásvételi szerződésének aláírására Farkaslyukon.

Zsarolás és magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság H. Olivér 33 éves, H. Lóránt 35 éves, H. Alex 22 éves és Sz. Tünde 34 éves farkaslyuki lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2016. február 2-án 15 óra 30 perc körüli időben megjelentek egy farkaslyuki ingatlanban és megfenyegették a házigazdát, hogy írja alá lakása adásvételi szerződését. A támadók egyike karddal a kezében, a sértett haját rángatva kényszerítette a nőt, mindeközben a férfi társai fenyegetően léptek fel az asszonnyal szemben, aki az erőszaknak engedve és kiskorú gyermekeit védve aláírta a papírt. Az ezután távozó erőszakoskodók menet közben a földre dobtak pár ezer forintot.

Az ügyben indított eljárás eredményeként az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Szolgálat munkatársaival együtt 2016. április 13-án elfogták a gyanúsítottakat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az előállított személyek közül a bűnügyi őrizetbe vett H. Olivér és H. Lóránt tekintetében előterjesztést a tett előzetes letartóztatásuk ügyészi indítványozására, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.