Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: politikai akciókhoz használják fel a pedagógusokat

2016-04-20 13:37:24

 

A Fidesz szerint a pedagógusok többsége ráébredt arra, hogy csak felhasználják őket az egymást érő politikai akciókhoz, ezért csatlakozott csupán egyötödük a sztrájkhoz. 

 

    A nagyobbik kormánypárt szerdán közleményben reagált a pedagógussztrájkkal kapcsolatos ellenzéki nyilatkozatokra. 
    Ebben azt írták: "ugyanazok, akik ma újra és újra hergelik a pedagógusokat, kormányzásuk alatt elvettek tőlük egyhavi bért vagy utcára tették őket". 
    Emlékeztetnek: a PSZ elnöke, Galló Istvánné korábban azt nyilatkozta, hogy helyes a politikát bevinni az iskolába. Emellett kampányolt a szocialisták elnöke, Tóbiás József is, aki egyértelműen politikai célokra akarja használni a pedagógusokat - tették hozzá.
    A Fidesz a közleményben arra is rámutat: a polgári kormány folyamatosan pótolja a Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és a szocialisták által a közneveléstől elvett forrásokat. Míg a baloldal csődbe vitte az iskolákat és a településeket, ma az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásért és fejleszti azokat - fűzték hozzá. 
    Felidézték az ingyenes tankönyvellátást és a gyermekétkeztetés kiterjesztését, a pedagógusok béremelését, amelyre a rendszerváltás óta a legnagyobb forrást, eddig 234 milliárd forintot fordított a kormány. Hozzátették: a köznevelési kerekasztalnál már megkezdődtek a tárgyalások a nevelési-oktatási munkát segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozók bérrendezéséről is.