Auguszta napja van. | 2024.03.29

Országos főkapitány: minél több rendőrnek legyenek sérülésellátási ismeretei

2016-04-20 09:01:09

 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határozott célja, hogy minél több rendőr kapjon rendészeti sérülésellátási képzést - mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán Budapesten, amikor átadták a testület Police Medic tanfolyamot elvégzett tagjainak a feladatellátáshoz szükséges első műveleti sérültellátó táskákat.

    Hangsúlyozta: mindennapi szolgálatteljesítésük során a rendőröknek gyakran kell gyorsan, magabiztosan cselekedniük, ezzel is védve a társadalom értékeit, elsősorban is az emberi életet és a testi épséget; ennek kiemelt eszközei az életmentő eljárások.
    Mint mondta, ezért is döntött úgy a rendőrség vezetése, hogy 2013-ban útjára indítja az önkéntesen jelentkezők számára az ilyen ismereteket nyújtó Police Medic képzési rendszert, amely az ehhez most kiosztott ellátótáskákkal a világon egyedülálló megoldás.
    Papp Károly kiemelte: a tanfolyamot elvégzők képessé váltak embertársaik életének megmentésére, felépülési esélyeik javítására, mégpedig úgy, hogy ez összhangban legyen a rendőri feladatellátással. Megemlítette azt is, hogy ezzel fokozhatják a veszélyes helyszíneken beavatkozó egyenruhások biztonságát, biztonságérzetét, hatékonyabbá tehetik a közös munkavégzést.