Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai semmiféle határt nem szabtak maguknak

2016-04-19 12:12:02

 

A Gyurcsány-Bajnai-kormányok állami vezetői 2009-ben 25 - jellemzően Audi A6-os - szolgálati autóba tankoltak kétmillió forint fölött - közölte Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    A Gyurcsány-Bajnai-kormányok tagjai "maguknak semmiféle határt nem szabtak", a magyar embereket viszont megszorításokkal sújtották - mondta a politikus.
    Németh Szilárd megjegyezte, a napokban arról cikkezett a sajtó, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szolgálati autójába tavaly 3,9 millió forintért tankoltak.
    Erre válaszul a fideszes politikus ismertette - mint ahogyan arról a Magyar Idők is beszámolt kedden -, hogy korábbi szocialista miniszterek és államtitkárok mennyiért tankoltak egy év alatt.
    Hiller István volt oktatási miniszter a "csúcstartó", aki mai áron számolva 15,5 millió forintért tankolt és 450 ezer kilométert utazott egy év alatt - mondta Németh Szilárd, folytatva: Hiller István államtitkára, a ma már DK-s Arató Gergely 5 millió forintért, Korózs Lajos szociális államtitkárként 4,5 millió forintért, Gőgös Zoltán, az agrártárca egykori államtitkára pedig 4 millióért tankolta meg a szolgálati autót.
    Ők, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány tagjai voltak azok, akik az országot csődbe vitték, háromszorosára emelték a háztartási gáz árát, megszüntették a családi adókedvezményt és nem támogatták az otthonteremtést - hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki a 2010 előtt kormányzati üzemanyagköltések alapján pofátlan, cinikus viselkedésnek nevezte a mostani kormánytagok "lejáratásának" kísérletét az üzemanyagköltségekkel.