Auguszta napja van. | 2024.03.29

Johnny Depp felesége megúszta, hogy elítéljék kutyái Ausztráliába csempészéséért

2016-04-18 07:23:52

 

Egy hónapos próbaidőre bocsátotta hétfőn egy queenslandi bíróság Johnny Depp feleségét, Amber Heard színésznőt, aki akár tízévi börtönt is kaphatott volna azért, mert Ausztráliába csempészte két Yorkshire terrier kutyáját.

 

    Heard filmsztár férje kíséretében érkezett a bíróságra, ahol elismerte, hogy az országba érkezésekor nem a valóságnak megfelelően töltötte ki a belépési nyilatkozatot - tudósított a BBC News.
    Az ausztrál bevándorlási szabályok roppant szigorúan veszik az állatok beléptetését, legalább tíz napig karanténban kell tartani minden beutazó állatot.
    Heard korábban arra hivatkozott, hogy fáradt volt az utazástól, és azt hitte, asszisztense már elintézte a kiskutyák hivatalos papírjait.
    Amennyiben a színésznő megszegi a próbaidő szabályait, 1000 ausztrál dollárt (210 ezer forintot) kell fizetnie.
    A csempészet vádja alól már korábban mentesült a híresség felesége. Ha azért ítélték volna el, tízévi börtönt vagy akár 265 ezer ausztrál dolláros (55,7 millió forintos) büntetést is kiszabhattak volna rá.
    A bíróságon azt a videót is lejátszották, amelyen Depp és felesége sajnálkozásukat fejezik ki a törvényszegés miatt, és azt tanácsolják az Ausztráliába utazóknak, hogy tartsák tiszteletben a helyi törvényeket. 
    Heard a két kutyát, Pistolt és Boo-t magángépen vitte be Queenslandbe 2015 májusában, amikor A Karib-tenger kalózai című film legújabb epizódján dolgozó férjét látogatta meg. A kutyák becsempészése úgy derült ki, hogy egy helyi kutyakozmetikus kiposztolt róluk egy képet a közösségi médián.
    A lelepleződés után a hatóságok rövid határidőt adtak Deppéknek arra, hogy eltávolítsák a kutyákat az országból, ellenkező esetben elaltatták volna az állatokat.