Emma napja van. | 2024.04.19

Várhatóan Nagy Péter képviseli a magyar súlyemelést a riói olimpián

2016-04-17 12:36:51

 

Egy férfiversenyző - jó eséllyel Nagy Péter - képviselheti a magyar súlyemelést a riói ötkarikás játékokon, a szombaton zárult norvégiai olimpiai kvalifikációs súlyemelő Európa-bajnokság eredményeképpen.

 

    A szegedi ólomsúlyút is felvonultató férficsapat, amelynek a legjobb hét között kellett végeznie Fördében, negyedik lett, a tizedikként végzett női együttes ugyanakkor nem szerzett kvótát.
    "Pontosan azt kaptuk az Eb-n, amit vártunk. Én kilencvenkilenc százalékot mondtam előzetesen arra, hogy a férfiak kiharcolják a kvótát, száz százalék lett belőle, elsősorban Gyurkovics Ferencnek, Nagy Péternek és Soóky Zoltánnak köszönhetően. Nagyon szépen teljesített a csapat" - mondta Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke az MTI-nek vasárnap.   
    Az elnök hozzátette, hogy a nemzetek pontversenyében kiérdemelt negyedik helyhez a 46 éves masters-versenyző, Nagy Noel 18 pontja is kellett, és dicsérte a felnőtt világversenyen most bemutatkozó 17 esztendős Kerekes Balázst is.       
    A nőknél öt csapat eleve verhetetlennek tűnt, a még kvótát érő hatodik helyért pedig öt gárda - benne a magyar -  versengett nagyjából azonos eséllyel.
    "Húsz százalék volt a sanszunk, és fiatal, küzdőképes csapatunk helytállt. Rengeteg egyéni csúcs született, nem sokon - 14 ponton -  múlott, hogy mi legyünk a hatodikok, és ne tizedikként zárjunk. Minden dicséret megilleti a lányokat is" - mondta Dobos Imre. 
    A kérdésre, hogy az egyetlen riói kvótát ki kapja a férfiválogatottból, az MSSZ elnöke azt válaszolta, hogy az utolsó pillanatig szeretné, ha kivárnának a jelöléssel.
    "A szövetségi kapitány és az edzőbizottság javaslata alapján az elnökség dönt. Elsősorban a plusz 105 kilogrammos kategóriában összetettben hatodik, így a mieink közül a legjobb helyen végző Nagy Péter jön szóba, de Soóky is nagyon jó volt. Végleges döntés júniusra várható" - mondta.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó