Emma napja van. | 2024.04.19

Asztalitenisz olimpiai selejtező - Halmstad remek beugrónak bizonyult

2016-04-15 07:39:02

 

Bár a versenyből még két nap hátravan, általános vélemény, hogy Halmstad remek beugrónak bizonyult az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornájának házigazdájaként.

    A tornát eredetileg Isztambul rendezte volna, de a kontinentális szövetség a törökországi robbantások miatt végül más helyszínt keresett, s a lebonyolítást elvállaló svéd szövetségnek és az ország dél-nyugati partvidékén fekvő, 55 ezer lakosú városnak mindössze két és fél hét állt a rendelkezésére arra, hogy mindent megszervezzen.
    "Több tényezőt tekintve is szerencsénk volt - mondta az MTI érdeklődésére Max Ansbro, aki a sajtó kiszolgálásáért felelős a rendezvényen. - Mi leszünk a házigazdái a következő, 2018-as csapat-világbajnokságnak, s ennek kapcsán már régen megalakult a szervezőbizottság, megvannak az egyes területek felelősei, a svéd szövetség több tárgyaláson túl van a halmstadi városvezetőkkel. Tehát azt lehet mondani, hogy mindenki tudta, mi a dolga. Persze ezzel együtt nagyon rövid idő alatt nagyon sok volt a tennivaló."
    A sajtófőnök szerint a verseny időpontja is szerencsés volt a számukra, mert egyrészt szabad volt a Halmstad Aréna, másrészt szemben a nyárral, az áprilisi időszakban nem sok turista látogat a városba, így a szállodákban volt elég férőhely a résztvevők és kísérőik számára.
    Halmstadban nagy hagyományai vannak az asztalitenisznek, a város szülötte például a többszörös világ- és Európa-bajnok, korábban a BVSC-ben is légióskodó Jörgen Persson - a fényképe ott díszeleg a csarnokban a Hírességek Falán -, de a mostani válogatott játékosok zömének is ez a város az állandó lakhelye. A selejtezőtornán a helyi klub utánpótláskorú játékosai az önkéntesek.
    A Halmstad Aréna egy minden igényt kielégítő létesítmény. Több nagy csarnoka van - a fő, lelátókkal körbevett csarnok mellett külön helye van a kosárlabdának, a boksznak, a cselgáncsnak, a súlyemelésnek, de van itt uszoda és konditerem is -, ezek közül az asztalitenisz-versenyre most kettőt használnak. Két év múlva, a csapat-vb idején az egész létesítmény a pingpongozóké lesz.
    Bár rövid idő állt a rendelkezésükre, kisebb fennakadásoktól eltekintve a svéd házigazdák eddig jelesre vizsgáztak. És nemcsak versenyszervezésből, szállításból, szállásból és étkeztetésből, hanem segítőkészségből, problémamegoldásból, kedvességből is. Még arra is jut energiájuk, hogy a játéknapok kezdetén a hangosbeszélőn és a kivetítőn keresztül buzdítsák a résztvevőket:
    "Sok sikert mindenkinek! Az erő legyen veletek!" - ez a felirat egész nap ott díszeleg az eredményjelzőn.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó