Csongor napja van. | 2024.04.16

Nagy kincs a tiszta ivóvíz - víz világnapját ünnepelték Berentén

2016-04-15 09:01:00

A víz világnapjára regionális környezeti programot szervezett a berentei Tündérkert óvoda csütörtökön a Berentei-tónál. A kicsiket Roza László polgármester köszöntötte. A polgármester beszédében kiemelte a víz jelentőségét.

Érkezés az akadálypályára (A képre kattintva képtár nyílik.)

- A víz az élet bölcsője, víz nélkül nincs élet. Bolygónkon egyre fogy az iható víz nagysága, és annak védelme, ésszerű felhasználása mindannyiunk feladata. A mai rendezvény is azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek játékos kereteken belül megtanulják a környezet és a víz védelmét - mondta Roza László.

A megnyitó után az egész napos rendezvény akadályversennyel, kirándulással folytatódott a festői környezetben.

Kalász Lászlóné óvoda vezető, a rendezvény főszervezője, hírportálunknak elmondta, hogy óvodai nevelési programjukban, nagy hangsúlyt fektetnek a gyerekek környezettudatos nevelésére.

- Minden évben megrendezzük a víz világnapját. A környező települések óvodáiból tíz fős csoportok érkeznek. A gyerekek egy kilencállomásos akadálypályán, játékos feladatokat oldanak meg. Minden feladat valamilyen módon a vízhez kapcsolódik. A rendezvényünket anyagilag támogatta a képviselő-testület, a sikeréhez pedig nagyban hozzájárult a Közös Önkormányzati Hivatal és a szülők - mondta Kalász Lászlóné óvodavezető.