Rudolf napja van. | 2024.04.17

Átadták a megújult Hotel Füred szállodát

2016-04-14 19:59:00

Átadták a 4,6 milliárd forintból megújult Hotel Füredet csütörtökön Balatonfüreden.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a megnyitó ünnepségen kiemelte, hogy a 4,6 milliárd forintból 1,6 milliárd forint kormányzati, illetve uniós támogatásból származik.
    Az államtitkár szerint a kormány, a gazdasági élet és a helyi szereplők összefogásának eredményeként a Balaton egyik legszínvonalasabb szállodájává lett a megújult Hotel Füred. 
    Hozzátette: a szálloda mintegy 800 fő befogadására alkalmas konferenciaterme lehetőséget nyújt a Balaton szezonalitásának kezelésére. 
    Csepreghy Nándor úgy fogalmazott: a turisztikai fejlesztések iránt a kormány elkötelezett, ehhez azonban szövetségesekre van szüksége, akiket a jelenlegi fejlesztés során is maga mellett tudhatott. 
    Kitért arra is, hogy a most átadott létesítmény is példázza, hogy a Széchenyi 2020 program keretében felhasználható 12 ezer milliárd forint a társadalmi és gazdasági célkitűzések irányába mutató fejlesztéseket szolgálja. 
    Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy a beruházás 2014 őszén indult, és megfeszített munka árán válhatott a szálloda Balatonfüred zászlóshajójává, amely a minőségi turizmus szolgálatába áll és számos munkahelyet teremt. 
    Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a szálloda évekig zárva volt, a város egyik szégyenfoltjaként tekintettek rá. 
    Czigele János szállodatulajdonos az MTI kérdésére válaszolva kifejtette: a megújult hotel közel 400 férőhelyes, az épület 13 szintes, 300 férőhelyes látványkonyhával felszerelt étterme és wellness részlege is van.