Andrea napja van. | 2024.04.18

AGRYA: április 20-ig lehet jelentkezni a Vidék kaland programra

2016-04-14 14:23:16

 

Az idei Vidék kaland programra öt nappal meghosszabbították a jelentkezést, így azok a városi fiatalok, akik szívesen megismerkednének a vidéki és gazdálkodói élettel április 20-ig jelentkezhetnek - mondta el a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) elnöke csütörtökön az MTI-nek.

 

    Mikula Lajos ismertette: a kezdeményezés 2011-es indulása óta a közel 800 jelentkezőből 160 fiatal ismerkedhetett meg a gazdálkodói életformával. Hozzátette: közülük hat olyan fiatalról tud, akik mezőgazdasági jellegű tevékenységbe kezdtek.
    Az idei vidék kalandra eddig több mint 50-en jelentkeztek.
    A projekt tapasztalatairól szólva elmondta: a program szemléletformáló, ugyanis a résztvevők jobban odafigyelnek a vásárolt élelmiszerek minőségére, továbbá pontosabban látják a gazdálkodói életforma előnyeit és hátrányait.
    A program végén a résztvevőknek a közösségi oldalakon kell beszámolniuk élményeikről, így megismertethetik tapasztalataikat barátaikkal, ismerőseikkel, ami szintén fontos eleme a projektnek - fejtette ki.
    Az alprogramok közül a határtalan kalandok a legnépszerűbb, ennek révén az érdeklődők bekapcsolódhatnak egy családi gazdaság mindennapjaiba Székelyföldön. Az egyhetes időszak alatt Maros és Hargita megyei gyakorló fiatal gazdák irányítása és felügyelete mellett vesznek részt a munkákban - mondta el Mikula Lajos.
    Az AGRYA, a jelentkezők személyes meghallgatása után, május 5-ig választja ki a program résztvevőit. További információk a www.videk-kaland.hu és a www.agrya.hu weboldalon találhatók.
    A programot 2012 decemberében az Európai Bizottság pályázatán a legjobb EU-társfinanszírozású agrár-vidékfejlesztési témájú kommunikációs programnak választották.