Emma napja van. | 2024.04.19

Kasich szerint republikánus vetélytársaival veszítene a párt az elnökválasztáson

2016-04-12 06:02:39

A republikánusok egyik elnökjelölt-aspiránsa, John Kasich ohiói kormányzó szereti az olaszos tésztát, híve Ferenc pápának, és republikánus vetélytársait megosztó, negatív személyiségeknek tartja, ezért szerinte a Republikánus Párt veszítene az elnökválasztáson, ha közülük választaná az elnökjelöltet. Mindez a CNN hírtelevízió által hétfőn este New Yorkban szervezett vitaesten derült ki, amelynek vendége John Kasich és családja volt.

    A CNN mindhárom republikánus elnökjelölt-aspiránst vendégül látja családostul. Kedden a Donald Trump-família, szerdán pedig Ted Cruz és családja lesz fő műsoridőben a hírtelevízió vendége.
    John Kasich a feleségével, Karennel és 16 éves ikerlányaikkal vett részt a műsorban. Az ohiói kormányzó beszélt egyebek között katolikus hitéről, Ferenc pápáról, akit azért szeret, mert szerinte az emberek valós problémáiról beszél és nem azt mondja, mit nem szabad tennie a hívő embernek, hanem hogy mit lehet, és mit jó tennie. Felesége elmondta, hogy a kormányzó az olaszos tésztát szereti, két lányuk, Emma és Reese pedig közös kirándulásaikat idézte fel. A Kasich-család igyekezett idilli képet mutatni magáról.
    A politikáról szólva az ohiói kormányzó megerősítette, hogy ellenáll a felszólításoknak, és nem hajlandó kiszállni az elnökjelöltségért folyó versenyből. Az elnökjelöltséghez vezető választási folyamatot bizarrnak nevezte, és elmondta, hogy az elnökjelölt-állító küldötteket ő is megkeresi. Arra számít, hogy a nyári elnökjelölt-állító konvenció nyílt verseny lesz, és a végén a küldöttek mellette sorakoznak fel. Bizakodva várja a júliusi országos konvenciót, mert szerinte ő az egyetlen jelöltaspiráns, aki képes legyőzni Hillary Clintont, a demokraták esélyes elnökjelöltjét, és a Republikánus Párt csakis vele győzhet, sőt ha nem ő lesz az elnökjelölt - vélte - a republikánusok nemcsak a Fehér Házat veszíthetik el, hanem szenátusi többségüket is. Meggyőződése szerint ugyanis pártbéli két vetélytársa - Donald Trump New York-i ingatlanmágnás és Ted Cruz texasi szenátor - túlságosan megosztó és negatív személyiség. A műsorvezető, Anderson Cooper azon kérdésére, hogy elvállalná-e az alelnökséget Donald Trump mellett - amit Trump a hétfői New York Postban vetett fel - Kasich nemmel válaszolt. "Én nem alelnöknek való vagyok, én elnök vagyok" - fogalmazott a kormányzó.
    Vetélytársairól John Kasich - anélkül, hogy nevükön nevezte volna őket - azt mondta: szörnyű dolgokat beszélnek, nem megoldásokat javasolnak, hanem az emberek félelmeire játszanak rá, és velük szemben ő az összefogás alternatíváját kínálja. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy kül- és biztonságpolitikai kérdésekben nem zöldfülű, Ohióban pedig, ahol kormányzó, a gazdasági eredmények önmagukért beszélnek.
    John Kasichet 2010-ben választották meg először Ohio állam kormányzójának, és 2014-ben újraválasztották. A most 64 éves politikus 2000-ben is indult a republikánusok elnökjelöltségéért.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó