Tivadar napja van. | 2024.04.20

Netrisk.hu: tavaly is lassan bővült az utasbiztosítási piac

2016-04-08 10:37:00

 Csaknem 11 milliárd forint díjbevétellel zárt az utasbiztosítási piac tavaly a Netrisk.hu adatai szerint, a néhány százalékos növekedést nem a biztosítottság javulásának, hanem a külföldi utazások számának emelkedése eredményezte - közölte az online biztosításközvetítő portál pénteken az MTI-vel.

    Továbbra is alacsony szinten, 40 százalék körül alakul azok aránya, akik utasbiztosítással indulnak külföldi utazásra.
    A portál közleményében felidézte, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint tavaly a magyar állampolgárok összesen 6,4 millió utazás során mintegy 40 millió napot töltöttek többnapos út keretében külföldön, ami 8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az utasbiztosítási bevételek éves növekedése kissé elmarad ettől a mértéktől.
    A Netrisk. hu statisztikái szerint a korábbi évekhez hasonlóan az utasbiztosítások 44 százalékát a nyári hónapokban kötötték. A többi hónap egyenként 6 százalék körüli értékétől a január-februári időszak tér el 1-2 százalékponttal a síszezonban megnövekvő kiutazások miatt. A legkevésbé frekventált időszak egyértelműen a november, amikor az utasbiztosítások 3,7 százalékát kötötték.